Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023 m. Misijų sekmadienis, A

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, kaip du Emauso mokiniai prieš du tūkstantmečius, taip mes šiandien melskime, kad prisikėlęs Kristus apšviestų mūsų kelius.

 

PASILIK, SU MUMIS, VIEŠPATIE!

 

Tapęs bendrakeleiviu Jeruzalę paliekantiems mokiniams, pagelbėk mūsų misionieriams ir misionierėms perprasti kiekvieną religiją, tautą ir jos kultūrą.

 

Pakeliui į Emausą atvėręs bendrakeleivių protus Šventojo Rašto prasmėms, pagelbėk Sinodo asamblėjai skaityti dvidešimt pirmojo amžiaus laiko ženklus.

 

Kelyje į Emausą drauge su mokiniais apmąstęs juos gluminančius įvykius, pagelbėk Bažnyčiai eiti į gyvenimo paribius, o klausymąsi ir dialogą padaryti gyvenimo būdu.

 

Atėjęs į Emausą ir priėmęs bendrakeleivių svetingumą, pagelbėk politiniams lyderiams ir valstybių vadovams nutiesti taikos ir teisingumo tiltus tarp žmonių ir tautų.

 

Už stalo susėdęs su kelionės draugais, pagelbėk karitatyvinėms organizacijoms ir bendruomenėms plėsti dalijimosi bei solidarumo tinklus.

 

Laužęs ir dalijęs duoną kaip savęs atpažinimo ženklą, pagelbėk savo mokiniams degančiomis širdimis, keliu žengiančiomis kojomis nunešti Evangeliją į savąją aplinką.

 

 

Kun.: Viešpatie Jėzau, išklausyk saviškių maldas ir pagelbėk mums tęsti Tavo misiją šiandienos pasaulyje. Tu gyveni ir viešpatauji per amžių amžius. Amen.