Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023 m. 26 Eilinis sekmadienis, A

Kun.: Maldaukime, brangieji, Šventosios Dvasios malonės, kad pajėgtume džiugiai vykdyti Dievo valią. Lydėkime intencijas žožiais:

 

IŠKLAUSYK MŪSŲ MALDOS, VIEŠPATIE!

 

Už Bažnyčią najo sinodinės kelionės etapo išvakarėse, kad joje gyvuojanti ir veikianti Evangelija padarytų ją, kaip vynuogyną iš palyginimo, gyvybinga erdve, kur visi vyrai ir moterys, siekiantys gyvenimo prasmės, galėtų rasti vietą, žodį ir viltį, meldžiame.

 

Už vyskupus ir visus Sinodo asamblėjos dalyvius, kad iš jų įsiklausymo į Šventąją Dvasią kiltų pasiūlymai, idant visa Dievo tauta, veikiama bendrystės dinamikos, pajustų tiikrą dalyvavimą Bažnyčios gyvenime ir gyvai bei patraukliai liudytų Evangelijos naujumą pasaulyje, meldžiame.

 

Už teologus, kad išminties ir apreiškimo dovana lydėtų jų indėlį į Sinodo darbą, idant tikėjimo dovana būtų įgyvendinta visoje Dievo tautoje, meldžiame.

 

Už jaunuolius, ieškančius tiesos ir liudijimo, konkretumo ir dvasingumo, kad dėl sinodinės kelionės jie vis labiau įsitrauktų į Bažnyčios gyvenimą ir misiją šiuolaikinio pasaulio iššūkių akìvaizdoje, savo amžiui būdìngu entuziazmu daugeliui suteikdami viltį, kylančią iš susitikimo su Jėzumi, meldžiame.

 

Už mus, čia susirinkusius bendrystėje su krikščionių bendruomenėmis visame pasaulyje, kad patyrę gerumą iš Viešpaties, kuris ateina pas kiekvieną Jėzaus Kūne ir Kraujyje, iš jo gautume naują žvilgsnį į savo artimą ir taptume dosnumo liudytojais mūsų pasaulyje, meldžiame.

 

 

Kun.: Išklausyk, o Tėve, mūsų maldavimų ir pripildyk savąja Dvasia, kad džiugiai darbuotumės tavo vynuogyne tavo šlovei ir žmonijos gerovei. Per Kristų, mūsų Viešpatį.

Amen.