Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023 gruodžio m. 14 d.

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, per nesuskaičiuojamų Ganytojų ir Mokytojų užtarimą, melskime Tėvą auginti Bažnyčią ir gelbėti pasaulį. Intencijas lydėkime žodžiais:

 

IŠGIRSK KELIAUJANČIĄ SAVO TAUTĄ, VIEŠPATIE!

 

Tesiunčia Viešpats Bažnyčiai ganytojų pagal savo širdį, klusnių Dvasios balsui, ištikimų Žodžio ir sakramentų dalintojų. 

 

Įšventintieji tarnautojai tepasitiki Viešpaties veikimu, teišgirsta Jo raginimus dosniai įsipareigoti evangelizavimui ir tarnauti bendruomenei. 

 

Vyskupų, kunigų, diakonų ir pasauliečių rūpesčiu vargšai ir kenčiantys, vieniši ir sergantys, tepatiria Tėvo apvaizdos švelnumą.

 

Šeimos, namų bažnyčios, tebūna autentiško žmogiško ir krikščioniško augimo vietos naujoms kartoms. 

 

Valdžios pareigūnai ir politikai nuoširdžiai tesirūpina taikos, teisingumo ir laisvės įtvirtinimu savo visuomenėse ir visame pasaulyje. 

 

Mes, prie Eucharistijos stalo šiandien susibūrę, šventųjų liudijimo ir užtarimo remiami, teišliksime ištikimi tikėjime, viltyje ir meilėje. 

 

Kun.: Visagali Dieve, apreiškiantis mums savo rūpestį, išklausyk Bažnyčios maldas ir padėk suvokti šventumo žinią, ištikimų savo tarnų perduotą Bažnyčiai ir pasauliui. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.