Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023-12-31

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, kreipkimės į Dievą, gyvybės šaltinį, iš kurio kyla kiekviena tėvystė ir motinystė, kad pažintume Jo dovanas ir planą išgelbėti pasaulį.

 

IŠKLAUSYK SAVO ŠEIMĄ, VIEŠPATIE!

 

Už krikščionių Bažnyčias, ypač už jų vienybę. Duok mums susitaikymo Dvasią, kad kiekviena Bažnyčia galėtų naudotis viena kitos turtais, meldžiame.

 

Už vaikus, ypač naujagimius. Padėk mums juos priimti kaip dovaną, kurią reikia branginti su pagarba ir dėkingumu, ir nuolat atnaujintu įsipareigojimu ugdyti, meldžiame.

 

Už jaunimą, ypač besirenkantį savo kelią. Duok jam malonę, ypač sunkiais pasirinkimo momentais, pasitikėti tėvų ir pedagogų parama geriau suvokti savo pašaukimą, meldžiame.

 

Už sutuoktinius, ypač už negalinčius gimdyti. Duok jiems atvirą širdį mylėti kiekvieną, kuris trokšta meilės ir priėmimo, meldžiame.

 

Už neturinčius šeimos, ypač už sužeistus neigiamų patirčių. Siųsk jiems nuoširdžių žmonių ir priimančių bei atvirų krikščioniškų bendruomenių, meldžiame.

 

Už karų niokojamus kraštus, ypač už pabėgėlius. Gelbėk kiekvieną kenčiantį nuo siaubingų smurto pasekmių. Pašauk nenuilstančių teisingos ir tvarios taikos bendradarbių, meldžiame.

 

Kun.: Dieve, mūsų Tėve, išklausyk savo šeimos maldas ir, Nazareto Šeimos pavyzdžiu, padėk mums vykdyti Tavo valią. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.