Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023-12-28

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, panirę į Viešpaties Užgimimo šviesą ir džiaugsmą švenčiame šventųjų nekaltųjų Vaikelių šventę ir Kristaus Tėvą ir mūsų Tėvą meldžiame.

 

GERASIS TĖVE, IŠKLAUSYK MUS!

 

Tėve, Kristuje, savo Sūnuje, davęs mums kankinystės pavyzdį, priimk nekaltai pralietą Abelio kraują ir kraują visų tų, kurie buvo sunaikinti dėl ištikimybės Tau; tegul jų auka tampa naujo gyvenimo sėkla.

 

Tėve, savo Sūnaus kūnišku gimimu pašventinęs kiekvieno kūrinio vertę, apšviesk tuos, kurie yra atsakingi už tik prasidėjusias gyvybes ir padaryk, kad žmogaus egzistencija būtų saugoma visais jos laikotarpiais.

 

Tėve, silpnųjų gynėjau, engiamųjų išlaisvintojau, padėk tiems, kurie neturi nė balso, nei veido, nei vardo ir padėk užbaigti ginklavimosi varžybas bei konfliktus, tikrąsias tautų vargo priežastis.

 

Tėve, apreiškiantis save mažutėliams, siųsk išmintingų auklėtojų naujoms mūsų kartoms ir ugdyk jas tikėjimo šviesa.

 

Tėve, pripažįstantis savo Sūnaus mokiniais visus, kurie gyvena dora ir tyra širdimi, įkvėpk mūsų veiksmus ir padaryk mus drąsiais Jo liudytojais.

 

Kun.: Išklausyk, Tėve, savo Bažnyčios maldą ir nekaltos kančios galia suteik mūsų dienoms teisingumą ir taiką. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.