Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023-12-27

Kun.: Brangieji, Jonas, mylimasis Jėzaus mokinys, buvo padėjęs galvą ant Mokytojo krūtinės, kartu su Marija stovėjo kryžiaus papėdėje ir prie tuščio kapo įtikėjo. Tebus jo pasitikėjimo kupina mūsų malda.

 

ŠVIESOS TĖVE, IŠKLAUSYK MUS!

 

Dieve, kuris savo Sūnuje tapęs kūnu suteikei mums malonę matyti ir liesti gyvenimo Žodį, savo Šventosios Dvasios galia padaryk Bažnyčią vis šventesnę ir vaisingesnę.

 

Dieve, kuris savo Sūnaus gimimu leidai sušvisti tikrajai šviesai, išsklaidyk blogio tamsą, vis dar gaubiančią pasaulį, ir nukreipk tautų žingsnius taikos keliu.

 

Dieve, kuris visais laikais ieškai teisingų Evangelijos liudytojų, pašauk gerų altoriaus tarnų ir padėk jiems ištvermingai vykdyti Tavo valią.

 

Dieve, kuris mažutėliams atskleidi savo slėpinio gelmes, apšviesk protus tų, kurie ieško Tavęs nuoširdžia širdimi ir atverk naujo gyvenimo horizontus tiems, kurie Tavo meilę jau pripažino.

 

Dieve, kuris išklausei savo Sūnų, kai Jis atidavė sielvartaujančią Motiną savo mylimajam mokiniui Jonui, sustiprink mus išbandymų metu ir padaryk patikimais Velykų liudytojais.

 

Kun.: Pažvelk, Dieve Tėve, į savo Bažnyčią, Kristaus sužadėtinę ir mūsų motiną, ir Evangelisto Jono užtarimu pažadink savo vaikuose troškimą su gyvu tikėjimu klausyti Tavo žodžio, kad pasiliktume meilėje ir įgytume amžinąjį gyvenimą. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.