Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023-12-25 Kalėdos, B

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, iš dangaus nužengusio Žodžio prakalbinti, su pasitikėjimu maldaukime Dievą, kad Jo Sūnus, gimęs iš Mergelės, išmokytų atsižadėti pasaulio troškimų ir gyventi pagal Evangeliją.

 

IŠGIRSK MUS, VIEŠPATIE!

 

Šviesos Tėvas, savo Sūnaus gimimu apšvietęs pasaulio naktį, teleidžia Bažnyčiai šviesti tikėjimu ir veiklia meile.

 

Mūsų Viešpaties Jėzaus Tėvas, siuntęs savo Viengimį į pasaulį, tepadeda popiežiui Pranciškui, visiems vyskupams su apaštaline meile tarnauti šventai tautai, jų rūpesčiui patikėtai.

 

Visų Tėvas, kuris visus myli ir visiems duoda ramybę, teragina politines, socialines ir ekonomines atsakomybes prisiėmusius vyrus ir moteris drąsiai atmesti smurtą ir tiesti draugystės tiltus tarp tautų.

 

Visokios paguodos Tėvas, neapleidžiantis savo rankų darbo, teleidžia visiems kenčiantiems atrasti atgaivą savo artume ir pastiprinimą broliškame mūsų solidarume.

 

Gyvenimo Tėvas, rankoje laikantis pasaulio likimą, tepripildo jaunimo širdis pasitikėjimo ir vilties, kad taptų teisingumo puoselėtojais ir Žemės gėrybių saugotojais.

 

Kun.: Išklausyk, Tėve, savo šeimynos maldas; per Mergelės Marijos tikėjimą Gelbėtoju mums davęs savo Sūnų, duok ir malonę rūpestingai saugoti kalėdinę Tavo taikos dovaną. Per Kristų, mūsų Viešpatį. Amen.