Visuotinės maldos » 2023 metai spausdinti
2023-11-05 Tamkevičiui 85

Kun.: Brangūs broliai ir seserys, kreipkimės į vienintelį savo Tėvą danguje, pavesdami Jam Bažnyčios ir pasaulio rūpesčius.

 

IŠKLAUSYK MŪSŲ MALDĄ, VIEŠPATIE!

 

Už Bažnyčią, melskime. Kad, priimdama Dievo žodį ir be paliovos dėkodama, būtų švelni tarsi motina, globojanti savo kūdikius.

 

Už popiežių Pranciškų, melskime. Kad vykdytų savo misiją Šventosios Dvasios padedamas ir toliau tikėjime lydėtų jam patikėtą kaimenę.

 

Už Romos Bažnyčios Kardinolą Sigitą, švenčiantį aštuoniasdešimt penkerių metų jubiliejų, melskime. Kad būtų atlygintas kiekvíenas jo geras darbas ir pastanga, išklausyta kiekviena malda. Kad, Viešpaties apšviestas ir palaikomas, nenuilsdamas kovotų dėl tiesos ir laisvės.

 

Už vyskupus, kunigus ir diakonus, melskime. Kad stengtųsi ištikimai tarnauti, neapsunkindami Tavo tautos, patys gyvendami tuo, ką kitíems skelbia.

 

Už milijardus žmonių, nublokštus į pakelę, melskime. Kad krikščionys ir nekrikščionys skubėtų padėti sugrąžinti žmogiškojo gyvenimo orumą.

 

Už karų niokojamus kraštus, ypač už Ukrainą ir Šventąją Žemę, melskime. Kad ginklai nebūtų laikomi vienintele ir neišvengiama konflìktų sprendimo príemone.

 

Kun.: Išklausk, o Tėve, mūsų maldas ir atsiųsk savo Tiesos Dvasią,  kad ji padarytų mus gerais mokiniais Tavo Sūnaus, kuris gyvena ir viešpatauja per amžių amžius. Amen.