INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2024-10-20 Misijų sekmadienis

,,Juk ir Žmogaus Sūnus atėjo, ne kad jam tarnautų,

bet pats tarnauti ir savo gyvybės atiduoti kaip išpirkos už daugelį“.

(Mk 10.45)

 

 

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas Homilijos metu kalbėjo, kad Evangelija atnešė žinią apie tai, kad atėjo galas laikmečiui, kuomet Dievo reikėjo tik bijoti.

Pats didžiausias stebuklas, kurį Jėzus padarė savo mokiniams buvo jų troškimų pakeitimas, taip, kad galiausiai viskas baigtųsi tuo, jog jie prašo, kad išsipildytų Dievo valia. To Jis mokė apaštalus ir Viešpaties maldoje: „Teesie Tavo valia, teateinie Tavo karalystė“.

Jis ieško kiekvieno savo mokinio akių, trokšdamas šio pasaulio žaizdas aptvarstyti savo šviesos tvarsčiais. Visuomet, kai jaučiamės esą aukštesni už kitą, mes esame labiausiai nuo to žmogaus atitolę, tuo tarpu Dievas yra labai arti – prie žmogaus kojų.

Mes iš tikrųjų iki galo dar nesame įsisąmoninę, ką reiškia Dievo – mūsų tarno paveikslas. Šeimininkas kelia baimę, o tarnas – ne.

Geroji Naujiena atnešė žinią apie tai, kad atėjo galas laikui, kuomet Dievo reikėjo tik bijoti. 

Dievas nepailsdamas gaivina mus, teikia jėgų ir kantrybės, suteikia mums laisvę, kad galiausiai ir mes, kaip Jis, taptume gyvybės tarnais. Juk iš tiesų pats didžiausias įvertinimas, skirtas žmogui, irgi susijęs su tarnavimu: „Gerai, ištikimasis tarne, eikš į savo šeimininko džiaugsmą“…

Šį sekmadienį Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas perskaitė Misijų sekmadienio homiliją ir buvo melstasi tam sekmadieniui parengta Visuotine malda.

 

https://misijos.katalikai.lt/assets/homilijos/mm2024_homilija-vmalda_20241020_lt.pdf

 

Po 10 val. Šventųjų Mišių parapijos katechetas Egidijus Tatrūnas daug dėmesio Misijų tema skyrė katechezės vaikučiams ir susirinkusiems tėveliams.

 

https://misijos.katalikai.lt/medziaga/rozinis

 

 

Nuotraukos Egidijaus Tatarūno

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos informacija