INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2023-12-09 Šv. Mišios už Maltos ordino pagalbos tarnybą

,,Didis yra mūsų VIEŠPATS ir galingas, –

beribė jo išmintis."

(Ps 147.5)

 

 

 

 

 

 

Gruodžio 9 d. Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčioje buvo aukojamos Šv. Mišios už Maltos ordino pagalbos tarnybą ir jų globojamus žmones. Šv. Mišias aukojo  parapijos klebonas Artūras Stanevičius ir Maltiečių kapelionas Vytautas Rapalis.

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas  Artūras Stanevičius sakė, kad Ukmergės maltiečiai yra visame pasaulyje veikiančios organizacijos – Maltos ordino – dalis, kuri vadovaujasi tuo pačiu moto: „Tikėjimo saugojimas ir pagalba vargstantiems“. Šis moto keliavo iš kartos į kartą, nes rūpinimasis skurstančiais – darbas, įkvėptas Kristaus mokymo: maltiečių istorijos pradžioje buvimas riteriu reiškėsi per krikščionių tikėjimo ginimą kalaviju, o šiandien – per kasdienę pagalbą kitam ir dvasingumo paieškas. 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas  Artūras Stanevičius pastoviai meldžiasi už visus sergančiuosius dvasia bei kūnu, taip pat ir už savanorius, kilniai besirūpinančius jais. Kad tik visi patirtų Viešpaties teikiamas dovanas ir džiaugsmą būti kataliku.

Klebono padrąsinimas turėtų sužadinti mumyse tylos ir maldos troškimą mūsų dažnai skubančioje kasdienybėje. Mums reikia tylos, kad galėtume įsiklausyti į tai, ką Jėzus mums sako. Reikia maldos, kad galėtume parodyti dėkingumo kupiną nuostabą, švelnumą ir galbūt ašaras, kurias mums sukelia su Kristumi susitikimas kasdienybėjė, Jo atpažinimas vargstančiuose.

Maltiečiai, anot klebono, yra pilni besąlyginės meilės, trokšrtantys savo gyvenimu pašlovinti Viešpatį. Čia  savanoriaujantys žmonės neieško naudos, - o iš neįgaliųjų jaučiamas nepaprastai stiprus dėkingumas...

Šv. Mišias aukojęs Maltiečių kapelionas Vytautas Rapalis kvietė maltiečius ne tik dalinti sriubą vargstantieiems, bet nepamiršti kartu ir pasimelsti.

 

 

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos informacija