INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2023-12-08 Dievo Motinos Komandos šventinis susitikimas

 

,,Jo dešinė ir šventumo petys laimėjo pergalę."

(Ps 98.1)

 

 

 

 

 

Bažnyčiai švenčiant Švenčiausios Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo iškilmę, Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas Artūras Stanevičius kalbėjo, kad parapijos  Dievo Motinos komantai ši šventė yra dviguba šventė. Mergelės Marijos Nekalto Prasidėjimo iškilmę mini visos Dievo Motinos komandos, kurių esminis tikslas – padėti poroms siekti šventumo: nieko daugiau ir nieko mažiau. 

Parapijos klebonas kalbėjo, kad gyvenant laiku, kada pilna iššūkių šeimos, gyvybės ir laisvės vertybėms būtina žvelgti į šį laiką, kaip naują galimybę parodyti Viešpaties mokslo grožį ir gylį. 

Klebonas ypatingai dėkojo Dievo Motinos Komandai už kantrią ir nuoširdžią tarnystę, nešant parapijos broliams ir seserims Gerosios Naujienos džiaugsmą.

 

https://www.bernardinai.lt/kas-yra-dievo-motinos-komandos/

 

Šią dieną dviejų dalykų galime pasimokyti iš Švč. Mergelės,- tai  nuostabos supratus Dievo plano didybę, ir pasitikėjimo bei ištikimybės. Mokėti stebėtis – tai mokėti stebėtis Viešpaties dovanomis, niekada nepriimti jų kaip savaime suprantamo dalyko, vertinti jas, džiaugtis. Taip pat svarbu liudyti šią nuostabą kitų akivaizdoje, nuolankiai kalbant apie Dievo dovanas, kalbėti apie gautą gėrį, o ne tik apie kasdienes problemas. Norint priimti didžiąsias Dievo dovanas, reikia mokėti branginti ir tas, kurios yra mažiau pastebimos, kasdienės. Būtent per kasdienę ištikimybę gėriui Mergelė Marija leido Dievo dovanoms augti joje. Taip ji savyje ugdė sugebėjimą visu gyvenimu tarti „Taip“ Viešpačiui.

Parapijos klebonas Artūras Stanevičius visus Šventųjų Mišių dalyvius kvietė melsti Nekaltai Pradėtąją Mariją, kad padėtų mums visiems žavėtis Dievo dovanomis ir kasdien į jas atsiliepti ištikimu dosnumu.

Po Šventųjų Mišių Ukmergės Švč. Trejybės Dievo Motinos komandos nariai, kartu su parapijos klebonu susirinko Agapei, liudijimams ir šiltam pašnekesiui.

 

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos informacija