INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2024-07-21 Dievo Motinos Komandos nariai 13-ame kongrese Italijoje, Turine

 

 

 

 

,,Kas aukoja padėkos atnašą, mane pagerbia,

ir tam, kuris taiso savo kelią,

aš parodysiu Dievo išganymą“.

(Ps 50.23)

 

 

 

 

 

 

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas malda lydėjo savo parapijos Dievo Motinos komandos narius, Šarūną ir Vaidą Prušinskus, išvykusius į 13-ąjį judėjimo kongresą Turino mieste Italijoje.

Džiaugsmingai klebono sutikti parapijiečiai dalinos įspūdžiais ir patirtomis malonėmis:

,,Po atidarymo ceremonijos liepos 15 d., pirmadienį, savo susitikimą pradėjome malda, kad Viešpats palaimintų laiką, kurį praleidome kartu. Po to turėjome galimybę pasiklausyti meditacijos, kurioje buvo nagrinėjama Emauso istorija ir šios dienos tema, kurią vedė profesorė Marina Marcolini.
Kiekvienos dienos pradžioje buvo rodomas trumpas vaizdo klipas, kuris padėdavo mums pagilinti ir sustiprinti svarbią mūsų, kaip komandų narių, patirties dalį.
Kiekvieną dieną pietų metu buvo galima apsilankyti EXPO, kur kiekvienas SR ir RR pristatė savo šalį ir savo komandų patirtį.
Kasdien bus galima dalyvauti Sutaikinimo sakramente ar išgyventi Adoracijos akimirką koplyčioje, kuri buvo įrengta mus priimančios arenos viduje. Kiekvieną dieną taip pat buvo galima patekti į Drobulei skirtą erdvę, kurioje buvo eksponuojama ištikima drobulės kopija su trumpu paaiškinimu visomis kalbomis.

Šiek tiek susipažinome su priėmusiu miestu ir jo teikiamais stebuklais. Vyko visų šalių vėliavų paradas, kuris bus eksponuojamas visą Susibūrimo laiką.

O ką jau pasakoti apie popiežiaus Pranciškaus sveikinimą visam judėjimui...

Liepos 16 d., antradienis

TRAPUMAS – „Apie ką jūs diskutuojate eidami?"

Antradienį Libanas RR vedė į mūsų bendros maldos akimirką. Po to sekė Marinos Marcolini meditacija.
Po vaizdo klipo apie komandos susitikimą trumpai prisistatė Thérèse ir Antoine Leclerc , Centrinės Europos – Vidurio Rytų zonos ryšių pora. Tada svečiai sėdosi prie konferencijų stalo.
Pirmą kartą mūsų susirinkimą pristatė kardinolas José Tolentino de Mendonça, kurio tema: „Eucharistija, krikščioniško gyvenimo šaltinis ir viršūnė “. Jo žinių gausa padėjo pagilinti Eucharistijos temą mūsų, kaip krikščionių, gyvenime.
Kathy ir Peter Leszczyński iš Lenkijos bei Esther ir Matthias Chiwaya iš Malavio paliudijo apie savo gyvenimo patirties trapumą ir kaip svarbu būti palaikomiems Eucharistijos slėpinio ir tikėjimo.
Rytas baigėsi Šv. Mišiomis, kurias organizavo SR Frankofoniška Afrika. Pietų metu, kai kurie iš mūsų galėjo aplankyti EXPO. Kai tik jie baigėsi pietūs, kai kurie dalyviai buvo vedami į ekskursiją už Inalpi arenos, šv. Jono Bosko pėdomis, kad atrastų Turiną. Tai vieta, kurioje išgyvenama stipri tikėjimo patirtis ir tarnavimas vargingiausiems bendruomenės žmonėms. Tiems, kurie liko, laukė spektaklis, kuris visapusiškai iliustravo šventųjų ir pranašų, kurie buvo tokie svarbūs šiam miestui, patirtį. Diena baigėsi mišrių komandų žaidimu.
Liepos 17 d., trečiadienis

ŠVIETIMAS – „...jis išaiškino jiems tai, kas apie jį kalbama visame Rašte“.

SR Okeanija vedė mus į mūsų bendros maldos akimirką. Po to vyko Marinos Marcolini meditacija.
Po vaizdo klipo apie komandos susitikimą trumpai prisistatė Faye ir Kevin Noonan, TransOceanic Zone ryšių pora. Svečiai sėdosi prie konferencijų stalo.
Antrąjį mūsų susirinkimo pranešimą skaitė profesorė Maria Clara Lucchetti, kurios tema „Žodžio klausymas nušviečia kelią“. Remdamasi savo gilia patirtimi, ji sutelkė dėmesį į Evangelijos žodžio turtingumą ir į tai, kaip jis gali nušviesti mūsų tikėjimo kelionę. Dvi poros savo patirtimi paliudijo, kiek Evangelijos Žodis sugebėjo veikti jų gyvenime: Viktorija ir Dmytro Demediuk iš Ukrainos bei Jean-Pierre ir Flavienne Mba-Alloumba iš Gabono. Rytas baigsis SR JAV organizuojamomis Šv. Mišiomis. Pietų metu, kai kurie iš mūsų galėjo aplankyti EXPO. Kaip nutiko antradienį, po pietų buvo du skirtingi takai: vienas kelias buvo aplankyti Turino vietas Šv. Jono Bosko pėdomis, kitas – apsistoti Inalpi arenoje ir stebėti spektaklį apie miesto šventuosius ir pranašus . Diena baigėsi pasidalijimu mišriose komandose.
Liepos 18 d., ketvirtadienis.

PASIŪLYMAS – „Likite su mumis“

Ketvirtadienis buvo ypač turininga ir intensyvi diena.
SR Brazilija vedė mus bendros maldos metu. Po to vyko Marinos Marcolini meditacija.
Po vaizdo klipo apie komandos susitikimą trumpai prisistatė Mariola ir Elizeu Calsing pora, atsakinga už palydovų komandas, ir ryšių pora Brazilijos ir Ispanijos Amerikos Pietų subzonoje. 
Trečiąjį numatytą pristatymą skaitė Masu ir José Manuelis Dominguezas, pavadintą „Didžiulė abipusio savęs dovanojimo santuokoje prasmė“. Jie ypač turtingai apmąstė abipusės dovanos reikšmę santuokoje, Kristaus šviesoje.
Jussara ir Daniel Chacon iš Brazilijos bei Esther ir Juan Emilio Fernández iš Paragvajaus liudijo savo gyvenimo patirtį, kaip auką ir dovaną kasdieniuose išbandymuose. Rytas tęsėsi Tėvo Caffarel bičiulių asociacijos, direktorių tarybos narių pristatymu. Ši asociacija buvo įkurta siekiant patenkinti prašymą dėl tėvo Caffarelio paskelbimo šventuoju, tačiau ji taip pat padėjo skatinti ir praturtinti žinias apie jo raštus ir kūrybą. Po to sesuo Elisabeth Saleon-Terras žingsnis po žingsnio vedė mus gilios ir tylios maldos metu pagal tėvo Caffarelio metodą. Pietų metu, kai kurie iš mūsų galėjo aplankyti EXPO. Po pietų prasidėjo SR Portugalijos parengta Eucharistija. Po Eucharistijos persikėlėme į Stadioną. Tai suteikė atmosferą dalinimuisi ir tylai, kad palaikytume tvirtą dialogą kaip pora. Diena baigėsi pasidalijimu Mišriose komandose po vakarienės.

Liepos 19 d., penktadienis.

KOMUNIJA – „Nuo to jiems atsivėrė akys ir jie jį pažino“.

Penktadienį SR Pietų Amerika vedė mus į mūsų bendros maldos akimirką. Po to vyko Marinos Marcolini meditacija.
Po vaizdo klipo apie komandos susitikimą trumpai prisistatė Mercedes Gómez-Ferrer ir Alberto Pérez , pora, atsakinga už komunikaciją ir ryšius su Kolumbijos ir Ispanijos Amerikos Šiaurės subzona. Ketvirtąjį pranešimą „ Sinodalumas, bendrystės kelias“ skaitė Vyskupų Sinodo sekretorė sesuo Nathalie Bécquart . Savo patirtimi ji padėjo mums giliau suprasti Sinodo temą, kuri liečia visą Bažnyčią. Po to sekė kolumbiečių poros Pilar ir Felipe Caballero bei tėvo Francisco de Assis Motta de Sousa iš Brazilijos liudijimai, kurie kalbėjo apie tai, kaip Komunijos patirtis buvo esminė jų gyvenime. Rytas baigsis SR Ispanijos organizuojama Eucharistija. Pietų metu kai kurie iš mūsų galėjo aplankyti EXPO. Po pietų dieną tęsė Emauso mokinių pėdsakais spektaklio „ DUE, IN CAMMINO, IL MONDO CAMBIA OGGI“ (Du, pakeliui, šiandien keičiasi pasaulis) peržiūra. Autorė ir režisierė Michele Albano yra italė Teams narė, turinti reikšmingos ir gilios teatro patirties tikėjimo ir Evangelijos temomis. Spektaklyje buvo vaidybos, taip pat daug muzikos ir net šokių. Jis buvo sumanytas ir parašytas specialiai mūsų susitikimui. Tai buvo unikalus ir precedento neturintis pasirodymas, ypač atsižvelgiant į mūsų susibūrimo dydį. Bet diena tuo nesibaigė. Taip pat buvo ir mūsų visų šventinis laikas. Atsakinai parengtas smagus laikas, siūlantis dainavimo, muzikos ir šokių akimirkų. Tai bus bendras laikas kartu, linksmam ir nerūpestingam vakarui šventinėje atmosferoje. Taip pat vakarieniavome Inalpi arenoje, kad visapusiškai patyrėme vakaro nuotaiką.

Šeštadienis liepos 20 d.

SIŲSTI – „Taigi jie iškart iškeliavo ir grįžo į Jeruzalę... Tada jiedu papasakojo, kas nutiko kelyje“.

Šeštadienį, paskutinę dieną, tai buvo SR Italy, mūsų 13-ojo tarptautinio susirinkimo šeimininkai, kurie pagyvino mūsų bendros maldos akimirką. Po to sekė Marinos Marcolini meditacija.
Po vaizdo klipo apie komandos susitikimą trumpai prisistatė Paola Cortinovis ir Giovanni Cecchini Manara pora, atsakinga už tarptautinį sekretoriatą. 
Penktąjį ir paskutinįjį mūsų susibūrimo pristatymą skaitė Pasauliečių, šeimos ir gyvenimo dikasterijos sekretorė Gabriella Gambino, pavadintą „Eime degančia širdimi“. Turėdama savo žinių turtingumą, ji suteikė mums perspektyvą gyventi savo gyvenime tą įkarštį, kurį patyrėme šiame susitikime, kurį sugrąžinsime su savimi į savo kasdienį gyvenimą.
Trumpas vaizdo klipas užbaigė mūsų susitikimo klausymosi ir apmąstymų laiką ir leido pasimėgauti temomis, kurios bėgo per mūsų laiką.
Po to vyko Eucharistijos uždarymo šventė. Tai buvo iškilminga liturgija, kurios metu vyko Tarptautinės vadovaujančios komandos tarnavimo ceremonija.
Tai labai svarbus momentas mūsų judėjimui, nes tai reiškia naujo šešerių metų ciklo pradžią, kuris lems visų Teams narių ateities kelią.
Tai buvo svarbus metas, kuomet dėkojame išeinantiems ERI nariams, kurie šią ilgą kelionę užbaigė tarnaudami mums visiems. Taip pat su džiaugsmu sveikinome tuos naujus narius, kurie nuolankiai ir atsakingai priėmė kvietimą lydėti judėjimą ateinančius šešerius metus.

Kelionėje iš Baltijos regiono dalyvavo apie 30 sutuoktinių porų, lydint Kauno arkivyskupui metropolitui Kęstučiui Kėvalui, kelionė praėjo sklandžiai, visi jautėme nuoširdų atsakingosios regiono poros Severinos ir Mindaugo Šedžių rūpinimąsi visais iškilusiais. Iš tiesų visi jautėme tą nuostabų Dievo vedimą visu laiku, šilumą, sklindančią iš pirmą kartą matomų, bet nepaprastai artimais  tapusių žmonių.

Savaitė prabėgo nepastebimai. Laimingai grįžome į savo Ukmergės Švč. Trejybės parapiją, žinodami, kad ypatingai esami laukiami mūsų visų mylimo klebono. Gryžome kupini ramybės, gražių neišdildomų įspūdžių. Grįžome tiesiog laimingi, kad priklausome tokiam puikiam judėjimui – Dievo motinos komandoms."

 

https://www.facebook.com/photo?fbid=1016686970462169&set=pcb.1016687563795443

 

Vaida Prušinskienė

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos informacija