INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2023-10-29 30 Eilinis sekmadienis

 

 

 

 

„Myliu tave, VIEŠPATIE,

mano stiprybe!"

(Ps 18.2)

 

 

 

Šio sekmadienio Evangeliją aiškindamas Ukmergės Švč. Trejybės parapijos klebonas Artūras Stanevičius sakė, kad Didžiuoju meilės įsakymu Kristus susieja Dievą ir artimą, kad jie niekada nebūtų atskirti. 

Turime būti garbinanti ir tarnaujanti Bažnyčia, kuri plauna sužeistos žmonijos kojas, palydi kelionėje silpnuosius ir atstumtuosius, švelniai išeina pasitikti vargingiausiųjų. „Apie tokią Bažnyčią esame pašaukti svajoti: Bažnyčią, kuri tarnauja visiems, tarnauja mažiausiems. Bažnyčią su atviromis durimis. Bažnyčią –gailestingumo uostą.“

Pirmajai šv. Komunijai besiruošiantys vaikai toliau mokosi patarnauti prie Altoriaus. Bendruomenė, kartu su vaikučius ruošiančia katechete Alma Mickuviene ir zakristijonu Šarūnu Prušinsku, džiaugiasi atgyjančia Bažnyčia.

Dievas myli pirmiau už mus. Jis savo meile ir begaliniu švelnumus visada mus pralenkia, mes iš jo išmokstame mylėti, Vaikas išmoksta mylėti ant motinos ir tėvo kelių, o mes meilės išmokstame ant Dievo rankų. Viskas prasideda nuo Dievo. Tik susitikę su juo, priimdami jo meilę, iš tiesų tampame pajėgūs mylėti. Parapijos klebonas maldininkus kvietė kasdien atverti savo širdis Viešpačiui. Kvietė dėkoti Viešpačiui už tą ėjimą priekyje, už begalinę Tėvišką meilę ir meldė, kad Mergelė Marija padėtų mums gyventi didžiuoju meilės įsakymu savo kasdieniame gyvenime.

 

 

Ukmergės Švč.Trejybės parapijos informacija