INFORMACIJA » Naujienos spausdinti
2023-09-25 Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčioje buvo laiminami automobiliai

 

 

 

Man gyvenimas – tai Kristus, 

o mirtis – tik laimėjimas.
(Fil 1.21)

 

 

Šį sekmadienį bažnyčia mini keliautojų ir vairuotojų taip pat emigrantų ir pabėgėlių dieną. 

 

Šios dienos Evangelijoje girdime, kad Dievas pirmasis ėmėsi iniciatyvos ir Jėzus išėjo mūsų ieškoti, kad parodytų savo meilę. Ir ieško mūsų, kaip vienoje homilijoje tvirtino šv. Grigalius Didysis, kiekvieną dienos – arba mūsų gyvenimo – valandą, nuo mūsų jaunystės iki senatvės. Jėzaus širdžiai niekada nėra per vėlu, jis mūsų visada laukia. 

Ir būtent todėl, kad  Dievo širdis yra tokia plati, jis visiems atsilygina vienodai, tokiu pačiu atlygiu – savo meile.  Štai gilioji palyginimo prasmė: vėliausiai ir anksčiausiai pakviestiems darbininkams sumokama tiek pat, nes Dievo teisingumas pranoksta žmogiškąjį. Žmogiškasis teisingumas sako – „duok kiekvienam tai, kas ko nusipelnė“. O Dievo teisingumas neskaičiuoja meilės pagal tai, kokius rezultatus parodėme, kiek pasiekėme ar praradome. Dievas mus tiesiog myli. Myli mus, nes esame jo vaikai, besąlygiška ir neatlygintina meile.

 

Šalia Ukmergės Švč. Trejybės bažnyčios išsirikiavo atvykusių į Šventąsias Mišias maldininkų automobiliai.  

Gerbiamas klebonas Artūras Stanevičiaus automobilių šventinimo tradiciją kasmet puoselėjo ir buvusioje Kėdainių Šv. Jurgio kankinio parapijoje.

 

Po Šv. Mišių visi vairuotojai ne tik gavo klebono palaiminimą, bet ir simbolinę dovaną – šv. Kristoforo pakabuką ir paveikslėlį su keliautojų malda.

,,Tebūnie mūsų kelionės saugios ir palaimingos, kad visada būdami vieningi su Dievu ir jo padedami, dorai ir kilniai elgtumėmės kelyje, o keliavimas neštų tą gėrį, kurio visi mes siekiame."

Todėl laiminu automobilius, laiminu juos vairuojančius, įteikiu simbolinę dovaną – šv. Kristoforo pakabuką. Tegul būna laimingos jūsų kelionės“, – linkėjo klebonas.

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos kleboną Artūrą Stanevičių, po 10 val. Šventųjų Mišių, bažnyčios choras ,,MAGNIFIKAT“ pasveikino su 29 – nerių metų kunigystės šventimų sukaktimi.

Prie choro sveikinimų jungiasi ir visa Ukmergės Švč. Trejybės bendruomenė, dėkodama Viešpačiui už parapijai atsiųstą kleboną Artūrą, kuris ištikimai pasišventęs keliauja po Kristaus vėliava ir atskleidžia pačio Viešpaties artumą kiekvienam sutiktajam. Bendruomenė dovanoja klebonui nuoširdžias asmenines maldas, taip pat meldžia Jam sveikatos ir gausių Dievo malonės dovanų. 

 

Ukmergės Švč. Trejybės parapijos informacija